Kozijnen - R. van Amen Timmer- en bouwbedrijf

Van Amen voor kozijnen en ramen

Ramen en deuren hebben wellicht de grootste invloed op uw woongenot. Binnen zorgen ramen voor ruimte en licht. Buiten geven ramen uw gevel stijl en een gezicht.
Een kozijn – of deurpost – plaatsen, vervangen of repareren is vakwerk. Een deur afhangen is een vak apart.
Een kozijn kan – mits goed geplaatst en juist onderhouden – tientallen jaren mee en kou en tocht buiten houden. Er is volop keuze in kozijnen.
Wij bieden u hier vast een eerste raamwerk om uw keuze te helpen maken. Uiteraard denken wij graag persoonlijk met u mee.

Van Amen helpt u verder

Hieronder treft u een checklist, waarmee Timmerbedrijf van Amen u alvast vooruithelpt bij het ontwerp van uw dakkapel. Uiteraard denken wij graag met u mee.

Klik op een onderwerp voor een toelichting.

Kozijnen

Met goed onderhoud blijft uw woning in conditie. De keuzes die u maakt voor uw kozijnen bepalen het benodigde onderhoud. Ook hierover denken wij graag met u mee.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het openen en sluiten:
– Traditioneel naar buiten draaiende ramen
– Draai/kiep ramen
– Klapramen (met scharnieren aan de bovenzijde)
– Schuiframen

Draaiende en liggende delen van het kozijn slijten sneller dan andere onderdelen van het kozijn. In plaats van vervanging van uw gehele kozijn kunt u soms uw kozijn laten opknappen.

Goed hang- en sluitwerk maken uw kozijn en deur extra mooi. Daarbij beveiligt u uw eigendommen met een goed kozijn en juist hang- en sluitwerk tegen inbraak.

Een gezonde woning is een geventileerde woning. Denkt u dus aan het plaatsen van ventilatieroosters.

Na het plaatsen van nieuwe kozijnen moet de binnenmuur opnieuw worden afgewerkt. U kunt dit zelf doen, maar uiteraard verzorgen wij ook de binnenafwerking graag voor u.

Voor het vervangen van kozijnen is meestal geen vergunning vereist. Indien door het aanpassen van kozijnen de gevel verandert of indien er spake is van een monumentaal pand kan wel een vergunning noodzakelijk zijn.

Meer informatie over vergunningen treft u aan op de site van het Rijksoverheid.

Het is verstandig om bij vervanging van kozijnen te kiezen voor dubbel glas.

Per 1 januari is het wettelijk verplicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te kunnen verstrekken aan de koper of huurder. Een goede isolatie is bepalend voor een gunstig label en de waarde van uw huis.

Kozijnen en deuren zijn van hout, aluminium of kunststof.

Houten kozijnen: hout is er in verschillende kwaliteit- en prijsklassen. Vuren, grenen, lariks worden veel toegepast. Hout is relatief onderhoudsgevoelig.

Aluminium: aluminium kozijnen zijn in aanschaf het duurst, maar vergen weinig onderhoud.

Kunststof: kunststof kozijnen worden veelvuldig toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren, vormen en afwerkingen. Denkt u aan gladde afwerking of houtprofiel, ronde vormen of vierkante vormen, neutraal wit tot kleurrijk. Vrijwel alles is mogelijk.

Klik hier om al onze voltooide kozijnen projecten zien
Projecten

Contact & links

R. van Amen timmer- en bouwbedrijf

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937