Dakkapellen - R. van Amen Timmer- en bouwbedrijf

Van Amen op uw dak?

Uw woning vergroten op een eenvoudige manier? Met een dakkapel wordt uw zolder een extra kamer of uw zolderkamer wordt een stuk ruimer. Én lichter.
Een dakkapel maken – of vervangen – wij precies naar uw wens. U heeft keuze uit diverse uitvoeringen variërend in afmeting, vorm en materialen. In toegepaste ramen en afwerking. Uw dak wordt de kroon op uw huis.
Een dakkapel is een kleine verbouwing: in één of enkele dagen wordt de dakkapel bij u geplaatst. Een bouwvergunning is vaak niet nodig of is snel geregeld.
Heeft u overal aan gedacht? U treft hier vast een checklist waarmee u uw wensen op een rij zet.
Naar uw wens verzorgen wij ook de binnenafwerking van de zolder.

Uitvoeringen van dakkapellen

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van dakkapellen. Ook andere uitvoeringen zijn mogelijk.

Uw bouwvergunning

Iedere gemeente hanteert helaas eigen regels voor de plaatsing van een dakkapel. Als leidraad geldt dat een dakkapel aan de achterzijde van uw woning vrij mag worden geplaatst, indien deze 0,5 meter vrij blijft van de dakranden.
Er zijn echter uitzonderingen.

Wij raden u aan om bij uw eigen gemeente te informeren naar de regeling. Zonodig helpen wij u bij het aanvragen van de vergunning.

Meer informatie over de richtlijnen treft u aan op de site van het Rijksoverheid.

Van Amen helpt u verder

Hieronder treft u een checklist, waarmee Timmerbedrijf van Amen u alvast vooruithelpt bij het ontwerp van uw dakkapel. Uiteraard denken wij graag met u mee.

Klik op een onderwerp voor een toelichting.

Dakkapel

Wij kunnen ook de complete afwerking aan de binnenzijde van de dakkapel voor u verzorgen: van timmerwerk tot schilderen. Of wij kunnen de dakkapel ‘casco’ opleveren. Aan u de keuze.

De buitenzijde is meestal afgewerkt met plaatmateriaal, met daaronder isolatiemateriaal.
Gebruikte materialen zijn kunststof rabatdelen, trespa en hout. Kunststof rabatdelen en trespa zijn onderhoudsarm, maar duurder. Hout vergt meer onderhoud, maar kan om architectonische redenen beter bij uw woning passen.

Het dak van de dakkapel kan plat of schuin worden uitgevoerd. Op een plat dak blijft langer regenwater staan en daardoor gevoeliger voor onderhoud dan een schuin dak. De materialen die geschikt zijn voor een schuin dak gaan doorgaans langer mee dan de materialen voor een plat dak.

Als u uw dakkapel extra comfortabel wilt maken kunt u kiezen voor hogere isolatiewaarde van vloer, ramen, dak en gevel. Hoe beter de isolatie hoe meer energie u bespaart.

Per 1 januari is het wettelijk verplicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te kunnen verstrekken aan de koper of huurder. Een goede isolatie is bepalend voor een gunstig label en de waarde van uw huis.

Met een nokverhoging creëert u een extra verdieping of een ruime, hoge kamer. Het maken van een nokverhoging vergt meer werk dan het plaatsen van een dakkapel, maar geeft ook extra ruimte.

Met goed onderhoud blijft uw woning in conditie. De keuzes die u maakt voor uw dakkapel bepalen het benodigde onderhoud. Ook hierover denken wij graag met u mee.

Een traditioneel gebouwde dakkapel geeft u meer vrijheid in uw keuze van afmetingen en ontwerp. Het wordt in één dag casco geplaatst en in twee dagen inclusief binnenafwerking. Er is daardoor nauwelijks overlast door bouwwerkzaamheden.
Een prefab dakkapel biedt minder keuzevrijheid en is bovendien duurder. Wij adviseren daarom altijd traditioneel maatwerk, zodat wij maximaal aan uw individuele eisen kunnen voldoen.

Het best kunt u uiteraard kiezen voor dubbelglas isolerend of HR++.

Houd rekening met de ligging van uw woning als u een keuze maakt hoe groot de ramen moeten zijn. Als uw dakkapel op het zuiden ligt dan doet u er goed aan om voor veel ramen te kiezen: daarmee profiteert u volledig van het zonlicht. Ligt u dakkapel op het noorden dan kunt u beter kiezen voor kleinere ramen, zodat u het minst warmte verliest via de ramen.

Met het plaatsen van een dakkapel wordt vaak van een (berg)zolder een nieuwe kamer gemaakt. Vaak wordt dit de minst bereikbare kamer in uw woning.
Denk daarom aan goede brandmelding en –preventie.

Klik hier om al onze voltooide dakkapellen projecten zien
Projecten
  • piershil dakkapellen
  • werk dakkapellen

Contact & links

R. van Amen timmer- en bouwbedrijf

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937