Aanbouw - R. van Amen Timmer- en bouwbedrijf

Van Amen vergroot uw woonplezier

Wilt u groter wonen? Een aanbouw kan veel extra ruimte opleveren.
Er is verrassend veel mogelijk bij het vergroten van uw woning. Kiest u voor een serre, waarbij uw woning een verlengstuk wordt van uw tuin. Of wilt u een bestaande kamer vergroten zonder behoud van buitenmuren? Kiest u voor extra licht of wilt u uw huidige deuren en kozijnen hergebruiken? Kiest u voor een onderhoudsvrije oplossing of laat u de schilder liever geregeld komen?
Wij geven u de ruimte en denken graag met u mee.
Ruimte creëren wij in alleen de beste kwaliteit volgens uw wensen. Desgewenst verzorgen wij de gehele afwerking aan zowel de binnen- als buitenzijde van uw woning.

Van Amen helpt u verder

Hieronder treft u een checklist, waarmee Timmerbedrijf van Amen u alvast vooruithelpt bij het ontwerp van uw dakkapel. Uiteraard denken wij graag met u mee.

Klik op een onderwerp voor een toelichting.

Aanbouw

Al in een vroeg stadium van de verbouwing moeten de lichtpunten en stopcontacten bekend zijn waar u die wilt hebben. Waar komt de televisie, telefoon en verlichting?

Als u uw aanbouw extra comfortabel wilt maken kunt u kiezen voor hogere isolatiewaarde van vloer, ramen, dak en gevel. Hoe beter de isolatie hoe meer energie u bespaart.

Per 1 januari is het wettelijk verplicht om bij verhuur of verkoop van de woning een energielabel te kunnen verstrekken aan de koper of huurder. Een goede isolatie is bepalend voor een gunstig label en de waarde van uw huis.

Met een lichtkoepel of lichtstraat kunt u heel de dag genieten van zonlicht in uw woning.

Met goed onderhoud blijft uw woning in conditie. De keuzes die u maakt voor uw aanbouw bepalen het benodigde onderhoud. Ook hierover denken wij graag met u mee.

Het best kunt u uiteraard kiezen voor dubbelglas: isolerend en warmtebesparend. Houd rekening met de ligging van uw woning als u een keuze maakt hoe groot de ramen moeten zijn. Als uw aanbouw op het zuiden ligt dan doet u er goed aan om voor grote ramen te kiezen: daarmee profiteert u volledig van het zonlicht. Ligt u woning op het noorden dan kunt u beter kiezen voor kleinere ramen, zodat u het minst warmte verliest via de ramen.

Wij kunnen ook de complete afwerking aan de binnenzijde van de ruimte voor u verzorgen: van timmerwerk tot schilderen. Of wij kunnen de aanbouw ‘casco’ opleveren.

Aan u de keuze.

Een serre is een verlengstuk van uw woning én van uw tuin. Bij een serre blijft de bestaande pui staan en wordt een extra ruimte aan uw huis geplaatst. Een serre bestaat meestal uit (veel) glas.

Een aanbouw is een uitbreiding van uw kamer, verwarmd en zonder wanden tussen de bestaande en de nieuwe ruimte.

Voor het dak kunt u kiezen voor een schuin of plat dak.
Op een plat dak blijft langer regenwater staan en daardoor gevoeliger voor onderhoud dan een schuin dak. De materialen die geschikt zijn voor een schuin dak gaan doorgaans langer mee dan de materialen voor een plat dak.

Voor het plaatsen van een aanbouw moet meestal een vergunning worden verkregen.

Wij raden u aan om bij uw eigen gemeente te informeren naar de regeling. Zonodig helpen wij u bij het aanvragen van de vergunning.

Meer informatie over de richtlijnen treft u aan op de site van het Rijksoverheid.

et best kunt u kiezen voor goten die buiten de gevel hangen. Hiermee is het risico op lekkage het kleinst.

Voor verwarming kunt u kiezen voor vloerverwarming of radiatoren.

Klik hier om al onze voltooide aanbouw projecten zien
Projecten

Contact & links

R. van Amen timmer- en bouwbedrijf

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937